Kesian die....

~~ arini aku ade training Customer Service Management dari kul 0900-1730...sronok gak...trainernye xla bosan..name: Puan Noraizam dr TMTC KL (Telekom Malaysia Training Centre)...break lunch aku n Mid ke Alamanda...xmkn pun..saje juz rayau2 dlm Alamanda tu..masuk Carrefour,masuk walk in,masuk Vincci...xbli pun cuci mate aje...tgh meninjau-ninjau kat carrefour,aku tgk HP ade miskol..owhh rupenye Mr.R call...aku return call,die kate xsedap badan..panas je dr pg td..mlm td die keje,kul 0600 die call aku baru blk umah...aku da pesan kat die klu nak g klinik call cepat,risau gak sbb osmate keje..die juz said.OK! (dlm hati aku punyela risau,sbb die sorg2)

then balik lebih kurang kul 1400,masuk training smule...hbs training,siap buat short test...YEAY!..suda hbs training..hheheh TQ Puan!!!...Then aku, Mid n Rashid (asst team leader shift aku) masuk la work station..memulakan kerja....until 1815,Mr.R call,die tanye aku bz x..aku ckp x...then die mintak tlg aku bwk die g klinik klu aku boleh kuar..die da xlarat sgt..trus risau aku bertambah....aku pun trus tanye Rashid..die kate kuar la...aku pun menciput la kuar...

Sampai je umah die aku trus bwk g Klinik Fadzliyana (klinik panelku tp xleh pki MC utk die sbb blom kawen lg)...ramai pulak la dlm klinik...xpe tgu je...da pukul 7mlm...Puan Dokter break 730-8mlm...aiyooohrpnye sempatla Mr.R masuk...klu x lame plak aku break.nasib baik docket aku da mintak tlg Ain follow up td..ade 1 je..docket Proton nak gune urgent katenye providernye diorg ade Audit...lg 5minit 730..akhir name Mr.R dipanggil,Alhamdulillah.....lebih kurg 5-7minit die kuar...trus aku tanye

dokter kate ape?..
die bg ubat n MC..klu xOK lg 3 hari dtg smule takut kene denggi...

huh seriau aku dengo...cian die...sambil tu mid msg aku..suh bli 100plus..katenye bg platlet turun..tapi nasib baik gak die xbatuk n selsema..cume bdn die mmg panas gile..die kate 40darjah celcius...uish tgi la tu..aku yg demam 37darjah celcius pun mmg da sedap bdn...ala kesiannye sayangku....~~

buat sayangku Mr.R> mkn ubat bg hbs tau...minum air masak bnyk2...

4 menepek jejak:

lia akma said...

semoga cik abe cepat sembuh k..=)

Leeyana said...

thanks lia... ;)

niZa said...

hope he's ok.kamal pon denggi but now dah recover.minom 100 plus byk sgt pon takleh takot jd diabetes, sbb dah ada kes mcm tu..klu tak baik lg better g hospital

Leeyana said...

he's ok now...da boley kuar wad...his mom cooked crab soup for him....alhamdulillah....resah & risauku sudah berpenghujung...