menjunjung adat

uwaaaaa..nk nangis je rasenye...

td hbs keje,aku call pakcik yg tukang ckp belah aku mase tunang aritu...die mintak brg2 atas dulang hantaran nnt dibawa pd mlm majlis akad nikah...so ms keluarga Mr.R berarak on hari kenduri nnt,xpayah bwk ape2..juz lenggang kangkong...

dlm hati aku punye la sedih ya amat..klu lenggang kangkong aje sure xbest n xnmpk brg hantaran sbb da tukar ms mlm nikah tu...

kate pakcik tu..yg penting mlm akad nikah tu..nak pastikan sume yg dijnjikan ms tunang dl,ada dibawa bersama..hari kenduri cuma utk meraikan pengantin..

iye aku pnah jugak tgk org tukar brg hantaran ms nikah...tp mcm xsyokla,sbb mase berarak xde bwk ape2..

dlm hati da menangis memikirkn ayat cmn nak ckp ngan Mr.R nnt...then Mr.R nak ckp kat ma n abah die plak...uwaaaa jgnla ma die kol aku plak tanye pasal hal ni nnt..mau aku jwb aje nnt...

"janji kawen"
aku da sampai tahap mls nk pk dah...lantakla nak buat cmn pon...nnt aku nak try pujuk aunty n uncle suh ckp kat pakcik tu,klu boley xyah bwk sume dulang hantaran ms mlm nikah tu...klu xboley jugak...
lantakla labu..janji kawen
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...dlm hatiku menangis..................................................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
menangis lg.... (-.-)

6 menepek jejak:

adda_shariff said...

babe, u can always bawak bunga pahar 2 with 3 manisan or mana2 la ke apa masa berarak nnt..cheaper gak kot...hr tuh masa cousin aku kawen, dia berarak pon bawak manisan je sbb hantaran dah bg masa nikah...huhu

Cik Belle said...

kalau bawak duit mas kawen, cincin, and hantaran je boleh tak time akad nikah? yang lain2 bawak time berarak.. cube bincang elok2.. or else, bertukar jadi bridezilla! haha..

kalau bawak semua hantaran time akad nikah pon, esoknya tinggal display aje kat dalam rumah.. hurmm..kesian awak.

sk said...

selalunya yg i tgk mmg brg hantaran bwk masa akad nikah. time berarak tuh nnt ada la family tu bawak bunga pahar ke, manisan mcm wajik ke..

jgn sedih2 okay.. huhu

Leeyana said...

adda--> tu la..aku tgh berpk nak buat ayat plg manes nak bgtao encik tunang..huhuh

belle--> mmg mao jd bridezilla da ni..huhuh...ssh2 sgt,biatkn aje bawak ms nikah tu..mls nak pokpek org tua..huhu

sk-->tu la..itu akan menjadi ayat plg akhir utk encik tunang..hopefully die OK..

idayusof said...

hai...

masa i ari tu pon x bawak barang hantaran masa berarak. maybe majlis makan nye bukan kat rumah kot, so mcm x sesuai sgt nk bawak hantaran ke tempat sanding.

anyway, sebenarnye mcm okay jugak cadangan pakcik awak tu, sbb kalau die bawak masa berarak... lepas bersanding nnt barang xde sape tolong tgk... kot hilang ke... lagi haru.

bawak manisan & bunga pahar pon okay. :)


ape pon, bincang, bincang, jgn x bincang. =)

atulhani said...

eh.. memang barang hantaran masa akad nikah la. even masa kenduri kahwin saya pun macam tu..