sebulan berlalu...

alhamdulillah, tgk banner di atas tu...*hah,banner pon banner la nyah* telah sebulan aku menjalankan taggungjawab aku sbg isteri...

betol org kate..bile kite da dok skali baru tau mcmane kehidupan seharian pasangan kite..huhuh...best jugak satu pengalaman baru...huhuh..mcm2 yg aku blajar...nak handle umah dr pg sampi nak ke mlm nk pejam mate...


as ade yg well known aku n Mr.Husband keje shift *opsss di tempt yg berlainan yea* time keje tu boley kate lebey kurang la..


hubby- shift pg - 7am to 3pm OR 9am to 5pm (huhu..terbangon lewat masuk kul 9..best je)
shift ptg - 3pm to 11pm

wifey - shift pg - 730am to 3pm
shift ptg - 3pm to 1130pm

hurm lebey kurg kn..cume coti xsame la..Mr.Husband off on friday..die choose friday sbb senang nak g solat jumaat..xpayah terkejar2..aku plaks off on weekend...huuhu

sejak kawen, kami xde lg keje pd waktu shift yg same...huhu...yela aku rase separuh dr bulan JUN aku coti aje..huhuh..keje pon mls...leps seminggu pulang dr bertandang baru aku ade semangat sket nk keje*penangan coti lame* ade gak sesekali dua aku menangis, sbb name je sebumbung ssh beno nk berbork ngan Mr.Husband..jumpe pon..pg die nk g keje..aku buatkan air utk die minum sblm g keje,then die g keje..aku smbg tido..huh...bangun kul 9-10 cmtu..aku kemas2 umah..basuh kain,masak sume..kul 3 aku masuk keje..Mr.Husband plak blk umah..mlm kul 1130 baru aku blk,smpi umh kul 1145 cmtu..Mr.Husband kdg2 da tergolek depan TV..TV tgk die..huhuh..aku kejut..naek bilek..aku mandi,die dah terbongkang da..so kire sempt tgk muke aje..huhu

Alhamdulillah start bulan Julai ni,insyaAllah shift kami pd setiap minggu akan same..Mr.Husband da req jadual utk same ngan waktu aku setiap mgu..hehehe..kesian kot.tiap2 ari aku muncung kat die mengalir air mate..ahhaha..klu dok jauh2 tu thn lg..ni dok umah skali cm dok jauh plak..huuhh...

Syukur juga,sblm kami kawen lg..kami da lengkap semua brg2 dlm umah..TV,sofa,katil,peti sejuk,dapur,mesin basuh...aku rsa sudah ckp lengkap semuanya..alhamdulillah..

nnt ade mase aku tepek gambar dlm umah kami yea..huuhuhu...

p/s: period suda lewat...huh adekah? tetttttt...

3 menepek jejak:

diri aku said...

adakah???tetttt!! bestnyer!

a.m.n.i.n.a said...

sila beli test kit.segera =)

Leeyana said...

june: kamu belom ade tande2 teeetttt ke? hahha

nina: mls lg..boley? hehhe